Nakupujte v autorizovaném eshopu se záručním a pozáručním servisem ! 🛠️

5 tipů na údržbu a péči o hodinky

Aby vaše hodinky dlouho sloužily a vypadaly dobře, je důležité jim věnovat správnou péči a údržbu. Zde jsou některé užitečné tipy, jak udržet své hodinky v dokonalé kondici.

1. Pravidelná kontrola voděodolnosti: Máte-li vodotěsné hodinky a často se dostáváte do kontaktu s vodou, pravidelně kontrolujte jejich voděodolnost. Voda může způsobit vážné škody na mechanických částech hodinek. Je-li třeba, vyměňte těsnění a zajistěte, že jsou hodinky vždy dostatečně utaženy.

Citizen Shop

2. Ochrana před nárazy a poškrábáním: Ochrana před nárazy a poškrábáním je klíčová pro udržení vizuální krásy hodinek. Používejte ochranné pouzdro nebo rezistentní vrstvu na sklíčko, abyste minimalizovali riziko poškrábání.

Citizen Watches Review (2024) Is Citizen a Good Watch Brand?

3. Údržba řemínku: Pokud máte hodinky s koženým řemínkem, dejte pozor na jeho stav. Kožené řemínky mohou vyžadovat pravidelnou péči s využitím speciálních krémů k udržení jejich pružnosti a lesku. Plastové nebo kovové řemínky můžete čistit mírně navlhčeným hadříkem.

Fixed Leather Strap kožený remienok, šírka 20mm pre smartwatch, hnedýMiLTAT 22 mm kovový remienok na hodinky Goma BOR kompatibilný s Orient  Kamasu | Fruugo SK

4. Vyhýbání se extrémním podmínkám: Vyhýbejte se nošení hodinek v extrémních podmínkách, jako jsou vysoké teploty, přímé sluneční paprsky nebo nárazy. Tyto faktory mohou negativně ovlivnit výkon hodinek a jejich vzhled.

5. Pravidelný servis: Jako u každého mechanického zařízení i hodinky vyžadují pravidelný servis. Doporučuje se je nechat zkontrolovat a servisovat každé 2-3 roky. To pomáhá předcházet možným problémům a udržovat přesný chod.

Watch Repair Watch Services– | peacecommission.kdsg.gov.ng

Pár slov na závěr:

Správná péče a údržba mohou výrazně prodloužit životnost a zachovat původní lesk vašich hodinek. Dodržováním těchto jednoduchých tipů budete moci vychutnávat nejen přesné měření času, ale také stylový doplněk, který vám vydrží dlouho. Nezapomínejte, že každý typ hodinek může vyžadovat specifickou péči, proto se vždy řiďte pokyny výrobce.

V naší nabídce naleznete elegantní dámské hodinky pro různé příležitosti, jakož i praktické pánské hodinky pro každodenní nošení. Objevte jedinečnou krásu v podobě stylových hodinek spolu s námi.